Miquel Martín guanya el premi Setè Cel 2021 amb la novel·la La drecera
L’acte de lliurament del guardó es durà a terme el divendres 19 de novembre, a les 20.00 hores, a la biblioteca Iu Bohigas de Salt
Miquel Martín amb la seva novel·la La drecera (Editorial Periscopi) és la guanyadora del premi Setè Cel 2021. El guardó es lliurarà el divendres 19 de novembre, a les 20.00 hores, a la biblioteca Iu Bohigas de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt.
La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras, explica que “les tres obres escollides eren de gran qualitat i d’autoria i temes molt diferents, però finalment va ser La drecera de Miquel Martín, que es va endur el premi”. A l’hora de definir-la, Heras comenta que “és una novel·la sense estridències però plena de detalls i que desprèn una mirada fresca. El jove protagonista observa el món exterior mentre descobreix la complexitat de les relacions humanes”.
Les tres obres finalistes eren La drecera de Miquel Martín, Ignot de Manuel Baixaulí i La casa de foc de Francesc Serés i durant aquesta edició del guardó, a banda del club lector de Salt hi ha participat el de Santa Coloma de Farners.
El jurat del Setè Cel està format per Vicenç Villatoro i en són vocals Guillem Terribas, Miquel Berga, Albert Rossich i Margarida Casacuberta, així com l’alcalde de Salt, Jordi VIñas i la regidora de Cultura, Núria Heras.
Per la seva banda, el guanyador del Setè Cel 2021 Miquel Martín es mostra “molt content i agraït que La drecera hagi merescut el premi Setè Cel. En primer lloc pel prestigi d’aquest certamen i pel jurat i els clubs de lectura que han confiat en la novel·la. Els premis a obra publicada em fan especial il·lusió perquè confirmen i estimulen la teva feina com a escriptor”.
La drecera: Una novel·la lligada a l’Empordà
La drecera, a través del seu narrador, ens parla d’una història d’un jove que viu en un petit poble de l’Empordà amb els seus pares que fan de masovers al xalet d’una família benestant. Fascinat, observa la vida dels senyors i els seus fills, que habiten un món inaccessible i cada vegada més contradictori per a ell.
Amb el pas dels dies i les estacions, replegarà la seva mirada sobre l’entorn que el veu créixer i que sembla perillar cada cop més, amenaçat per un nou model de vida. La novel·la descriu un paisatge físic i humà desaparegut, víctima de la pressió urbanística, i reivindica, amb un llenguatge ric i molt lligat al territori, les arrels d’un poble situat entre la terra i el mar i ens ofereix, amb una delicadesa fora del comú, un relat exquisit i subtil sobre el trànsit a la vida adulta.
Llicenciat en Filosofia i vinculat al món literari
Miquel Martín, nascut a Begur el 1969, és llicenciat en Filosofia i es va donar a conèixer dins l’àmbit literari després de guanyar el premi Joan Fuster per a autors joves. Posteriorment va escriure el recull de contes Hi ha amors que maten al qual han seguit diverses novel·les, llibres de llegendes, articles literaris i diversos assajos sobre literatura. Col·labora a diversos mitjans de comunicació i imparteix tallers d’escriptura.