S’ha preparat material audiovisual amb la tasca que es desenvolupa en aquest àmbit així com activitats organitzades pels monitors Juguem? Patis i places i una sessió de contes infantils al Museu de l’Aigua

L’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament, durà a terme diverses activitats aquest divendres 21 de maig sota el hashtag #SaltDiversa. En aquest sentit s’ha preparat material audiovisual que es podrà anar consultant a través dels canals de comunicació del consistori i que és un exemple de les accions d’acollida, mediació comunitària i promoció de la igualtat i la convivència, que es porten a terme a Salt, molt d’elles des de l’any 2007. El material ha estat preparat pels monitors del Juguem? Patis i Places, el Servei d’Atenció al Diàleg Interreligiós i el Servei de Primera Acollida.

L’objectiu de la jornada és, segons la tinent d’alcaldia i regidora de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Salt, Margarita de Arquer“posar en valor els projectes i serveis que es duen a terme al municipi dirigits a l’atenció a la diversitat intercultural, la inclusió social i la convivència cívica”. De Arquer afegeix que “volem mostrar com des eel consistori seguim apostant per a promoure espais de trobada on tothom, independentment de la seva procedència, es trobi ben acollit i respectat”.

Fa tres anys que Salt forma part de la xarxa de ciutats interculturals (RECI) que agrupa a ciutats compromeses amb l’impuls de polítiques de gestió de la diversitat basades en la promoció de la interculturalitat. Mostra d’això són les diverses iniciatives que s’han portat a terme des de l’Ajuntament adreçades a impulsar el diàleg intercultural.

En són un clar exemple el projecte socioeducatiu en medi obert Juguem? que es desenvolupa en l’àmbit de la infància i el joves en l’espai públic o l’organització de la Setmana de les Religions al mes de novembre que, amb visites obertes als centres de culte de les principals comunitats religioses de Salt, serveix per a promoure el coneixement mutu, la convivència i la cohesió social.

 Activitats per als més petits

Finalment, la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural d’aquest divendres inclourà també activitats adreçades als més petits. A més dels Jocs del món que els monitors del Juguem? han preparat per l’ocasió als diferents patis i places del municipi, el Museu de l’Aiguaoferirà a les 18:00 hores una sessió de contes infantils sobre la diversitat sota el títol Contes del món a càrrec de Pepa Llobet.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí