Dimecres, maig 29, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Salt commemora aquest divendres 21 de maig el Dia Mundial de la Diversitat Cultural

S’ha preparat material audiovisual amb la tasca que es desenvolupa en aquest àmbit així com activitats organitzades pels monitors Juguem? Patis i places i una sessió de contes infantils al Museu de l’Aigua

L’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament de Salt, amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament, durà a terme diverses activitats aquest divendres 21 de maig sota el hashtag #SaltDiversa. En aquest sentit s’ha preparat material audiovisual que es podrà anar consultant a través dels canals de comunicació del consistori i que és un exemple de les accions d’acollida, mediació comunitària i promoció de la igualtat i la convivència, que es porten a terme a Salt, molt d’elles des de l’any 2007. El material ha estat preparat pels monitors del Juguem? Patis i Places, el Servei d’Atenció al Diàleg Interreligiós i el Servei de Primera Acollida.

L’objectiu de la jornada és, segons la tinent d’alcaldia i regidora de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Salt, Margarita de Arquer“posar en valor els projectes i serveis que es duen a terme al municipi dirigits a l’atenció a la diversitat intercultural, la inclusió social i la convivència cívica”. De Arquer afegeix que “volem mostrar com des eel consistori seguim apostant per a promoure espais de trobada on tothom, independentment de la seva procedència, es trobi ben acollit i respectat”.

Fa tres anys que Salt forma part de la xarxa de ciutats interculturals (RECI) que agrupa a ciutats compromeses amb l’impuls de polítiques de gestió de la diversitat basades en la promoció de la interculturalitat. Mostra d’això són les diverses iniciatives que s’han portat a terme des de l’Ajuntament adreçades a impulsar el diàleg intercultural.

En són un clar exemple el projecte socioeducatiu en medi obert Juguem? que es desenvolupa en l’àmbit de la infància i el joves en l’espai públic o l’organització de la Setmana de les Religions al mes de novembre que, amb visites obertes als centres de culte de les principals comunitats religioses de Salt, serveix per a promoure el coneixement mutu, la convivència i la cohesió social.

 Activitats per als més petits

Finalment, la celebració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural d’aquest divendres inclourà també activitats adreçades als més petits. A més dels Jocs del món que els monitors del Juguem? han preparat per l’ocasió als diferents patis i places del municipi, el Museu de l’Aiguaoferirà a les 18:00 hores una sessió de contes infantils sobre la diversitat sota el títol Contes del món a càrrec de Pepa Llobet.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot