En els darrers cinc anys El Teatre Bescanó s’ha mantingut ferm en les reivindicacions en contra de la pujada de l’IVA cultural.

Al mes de juny va entrar en vigor la rebaixa d’onze punts d’aquest impost i l’espai cultural bescanoní ha volgut reflectir aquesta victòria en els cartells i en la nova imatge de la temporada teatral de l’últim trimestre de l’any, que començarà el dia 1 d’octubre i acabarà pels volts de Nadal.

Enguany hi haurà 14 actuacions per a diferents públics.

Al juliol es van posar a la venda 720 entrades rebaixades de 9 espectacles

Durant cinc anys El Teatre Bescanó ha protestat per la mala decisió del govern espanyol en relació amb la pujada de l’IVA cultural que es va fer l’any 2012 i que va passar del 8% al 21%. Finalment, el proppassat mes de juny va entrar en vigor la rebaixa de l’impost, que actualment és del 10% per a les actuacions en directe.

El Teatre Bescanó ha estat sempre capdavanter en aquesta queixa fent campanyes en contra de la pujada de l’IVA cultural i creant fórmules per acostar la cultura a tots els públics i totes les butxaques.

El Teatre ha volgut reflectir aquest triomf cultural en els cartells de la nova oferta escènica. A la imatge apareix el lema “Reinstal·lant la cultura” juntament amb un aparell mòbil que simula descarregar-se l’IVA cultural del 10%.

També cal destacar que les actuacions que sempre tenen molt d’èxit són les promocions del “Qui no corre, vola!”, que a primers del mes de juliol va posar a la venda un total de 720 entrades amb descomptes de fins al 40% en nou dels espectacles programats. En la majoria dels casos els tiquets promocionals es van exhaurir en poques hores.

 

La nova programació

El teatre bescanoní ja té a punt la programació del darrer trimestre de l’any, que consta de catorze actuacions i que començarà el dia 1 d’octubre (18 h) amb la presentació del disc Equilibri del grup Blaumut, que repeteix escenari per tercera vegada.

També hi haurà tres actuacions destinades a públic familiar. La primera tindrà lloc el 15 d’octubre (12 h) a càrrec de la companyia gironina Mainasons, que revisarà els clàssics catalans a ritme de jazz i soul. La seguirà el nou xou del Mag Lari, que es farà el 26 de novembre i que ja té dues sessions obertes (12 i 18 h). I finalment en l’apartat familiar, el dia 3 de desembre (12h), hi trobem l’obra Superbleda de la Cia. La Bleda, en la qual la imaginació i els superpoders seran els protagonistes.

En actuacions teatrals hi haurà set espectacles. Obrirà el cartell en aquest apartat la peça Art de Jazmina Reeza, que es farà el dia 7 d’octubre (18 i 21 h) interpretada per un trio inèdit d’actors: Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Vilanueva. Dues setmanes després, concretament el dia 21 d’octubre (21h), tindrà lloc l’obra Sota teràpia, de Matías del Federico. Abans d’acabar el mes, el dia 28 (20.30 h) es repetirà l’espectacle Non Solum de Sergi López, una de les actuacions dins la programació del Temporada Alta que ja es va poder veure a Bescanó l’any 2010.

A mig novembre, el dia 17 (21 h), tindrà lloc la representació d’Els tres aniversaris, de Rebekka Kricheldorf, en què l’avorriment i la insatisfacció donen peu a grans dosis de cinisme. El 25 de novembre (21 h) serà l’ocasió de veure Paradise, que reuneix alguns actors de la popular sèrie Merlí (TV3).

El dia 2 de desembre (21h), l’actor Fel Faixedas presentarà el seu primer espectacle en solitari, Bona nit, malparits, on combina música i teatre. El darrer actor teatral que pujarà a l’escenari serà el polivalent –ell prefereix anomenar-se polipatèticMarc Martínez, que portarà el monòleg amb cançons Mal Martínez el dia 16 de desembre (21 h).

Les coreografies tornaran, una vegada més, amb el BCN City Ballet, una companyia de dansa sense ànim de lucre. L’espectacle serà el 13 d’octubre (21 h).

En la secció musical, a banda de Blaumut, que encetarà la temporada, hi podrem escoltar el dia 12 novembre (18 h) el músic reusenc Gerard Sabaté, que ha agrupat un bon nombre de músics gironins per presentar Semàfor en blau. La temporada finalitzarà el 17 de desembre (18 h) amb una altra actuació musical a càrrec d’un dels grups finalistes del programa Oh Happy Day de TV3, Not Named, que presentarà l’espectacle Black.

 

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí