Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

El carrer llarg: Un desafiament per la Seguretat Vial

Des de la meva finestra, tinc una visió panoràmica del passeig de Verdaguer, que ara bifurca al carrer Llarg en ambdues direccions. Després de mesos de molta paciència mentre l’estrèpit constant de les obres vibrava a través de les parets de les nostres cases, finalment vam poder veure la inauguració de la primera i segona fase de la renovació del nostre barri. Un nou carrer i una nova plaça que vam decidir anomenar, de forma carinyosa però amb una nota de sàtira, la Plaça de la Castanya.

Carrer Llarg i Plaça Surroca

Però deixa’m explicar-te, que aquesta no és una història de renaixement i renovació, sinó una de confusió i perill latent.

Amb l’esperança d’un futur més ordenat, vam veure com els operaris movien la maquinària i començaven a treballar al tercer tram. Però la nostra joia es va veure ofuscada per la descoberta d’un greu problema: l’absència de senyalització adequada.

Un problema! Un de GRAN.

Mentre la Plaça de la Castanya ostenta una estampa nova i moderna, encara per acabar, no hi ha cap indicació que informi els conductors que l’accés al tram obert del carrer Llarg està prohibit. Encara més confús, una senyal antiga encara presideix l’escena, reforçant l’indicació de girar a l’esquerra. 

Carrer Llarg i Plaça Surroca

El resultat? Un caos circulatori que amenaça la seguretat dels veïns, vianants i dels conductors per igual.

Per als qui cauen atrapats dins de la plaça en cotxe, les opcions de sortida es redueixen a dues: girar pel carrer curt o tirar pel carrer Llarg en direcció a la Plaça del Teatre o les llúdrigues, actualment direcció prohibida, fent-se el despistat o no. 

És a diari. Possiblement es veuen més cotxes direcció prohibida, que no pas que circulin correctament. 

Carrer Llarg i Plaça Surroca

El nom de la Plaça de la Castanya, es va originar de la primera castanyada del Barri vell, així la vam batejar uns amics. Ara, ens preocupem que el nom pugui esdevenir una premonició sombría per les “castanyes”, o accidents, que podrien produir-se si no s’adopten mesures urgents per a una correcta senyalització.

Carrer Llarg i Plaça Surroca

Aquesta és una crida a les autoritats competents: el nostre nou carrer i la nostra nova plaça requereixen una actuació immediata per evitar un possible desastre. És imprescindible establir clarament la direcció del trànsit.

Com a veïns, hem resistit els mesos de soroll i trastorns de les obres amb la promesa d’un futur més bell i ordenat. Ara, amb el carrer nou i la futura Plaça de Surroca, tot el que demanem és que aquest futur també sigui segur.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot