Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Gran èxit de la preestrena de Jumanji 2 a l’Espai Gironès

Gran èxit de la preestrena de Jumanji2 en el marc de la campanya solidària de Nadal d’Espai Gironès

La segona edició de l’Espai del Temps  ja suma en només dues setmanes 65.937 minuts de voluntariat i es compta amb més d’una seixantena d’activitats solidàries

La preestrena de la pel.lícula infantil Jumanji2 als Odeon Multicines Girona que s’ha dut a terme  aquest diumenge en el marc de la segona edició de l’Espai del Temps,  la campanya solidària de Nadal d’Espai Gironès, va ser un gran èxit . Hi van assistir un centenar de nens i nenes . Ara, aquest nombre es convertirà en un centenar de regals que el carter reial entregarà el proper 4 de gener al Casal dels Infants i La Casita de Salt i també al Centre Educatiu Montilivi de Girona.

Els responsables de l’Espai Gironès estan molt satisfets amb els resultats obtinguts fins al moment amb la segona edició de l’Espai del Temps ja que en només dues setmanes s’ha aconseguit sumar 65.937  minuts de voluntariat, una xifra que s’acosta a  l’objectiu que s’havien marcat d’arribar als 100.000 minuts de voluntariat. L’any passat es van sumar 793 voluntaris que van regalar 75.530 minuts del seu temps per destinar-lo a les diferents activitats que es proposaven en el marc de la iniciativa, demostrant un cop més la solidaritat dels ciutadans de les comarques gironines

La resta d’activitats que s’han organitzat fins al moment dins la campanya l’Espai del Temps també han tingut molt bona resposta, segons es destaca des del Centre Comercial. Per exemple, els tres espectacles gratuïts de caràcter solidari per fer reflexionar als més petits que la companyia de teatre La Minúscula ha dut a terme fins ara els dissabtes d’aquest desembre han aplegat un nombrós públic. També n’hi haurà els dos propers dissabtes d’aquest mes, a les 18h. I les actuacions a benefici de la Marató de TV3 que es van organitzar diumenge al Centre Comercial amb la Xaranga Damm-er i Les Supremes de Tossa , també van tenir molt bona resposta.

Després de l’èxit aconseguit l’any passat l’Espai Gironès ha tornat a impulsar aquest Nadal una nova edició de la campanya L’Espai del Temps i el passat 1 de desembre va posar en marxa de nou el seu comptador de minuts solidaris  i fins el 5 de gener.

A més, el projecte va rebre un dels guardons amb més prestigi i referent de qualitat a nivell internacional, l’ICSC Silver Solal Award.

En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins: el capità del Girona FC Àlex Granell;  l’actor i cantant Jordi Coll ; l’actriu  i estrella del West End londinenc Madalena Alberto; i l’actor i cantant  Roger Berruezo que també va ser un dels padrins l’edició anterior.

Més entitats col·laboradores

Aquest Nadal L’Espai del Temps compta amb 19 entitats i ONG de les comarques gironines i els voluntaris que hi participin en la campanya podran escollir entre més d’una seixantena d’activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres.  

Aquest any per primer cop s’ha comptat amb la col·laborat amb el Banc de Sang. Altres entitats que s’impliquen  en la nova edició de L’Espai del Temps són: la residència Nostra Llar, Les Vetes, La Casita, Vincle, i el Casal dels Infants de Salt; el Centre geriàtric Maria Gay de Girona; Caritas; la Fundació Catalunya La Pedrera; la Fundació Altem de Figueres; la Fundació Privada Banc dels Aliments; el Grup Mifas;  la Llar Oxalis; la Fundació Pasqual Maragall; APAPE del Pla de l’Estany; Terra Viva d’Olot ; APNAE i el Centre Educatiu Montilivi de Girona . També hi col·labora l’Ajuntament de Salt .

A la planta baixa del Centre Comercial s’ha habilitat una zona per informar a tots els que s’hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi.  

Les activitats que s’han programat estan relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l’àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. I com a novetat  aquesta edició inclou activitats amb entitats que treballen amb col·lectius vulnerables.

Les persones que hi participen han d’escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar (no hi ha un mínim de temps).

Més d’una seixantena d’activitats solidàries

La campanya preveu activitats dins i fora de l’Espai Gironès. Algunes de les activitats que es poden fer són visites a residències d’avis i a centres que treballen amb persones amb minusvalies; tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives; ajudar al carter reial a repartir joguines; passejar gossos de refugis d’animals i adoptar-los durant un temps; plantar arbustos al parc dels Aiguamolls de l’Empordà; fer tasques escolars i d’acompanyament educatiu; i ajudar a la divulgació de l’Alzheimer.

Per altra banda, a les instal·lacions del Centre Comercial es poden embolicar joguines i roba que  el proper 4 de gener, juntament amb el centenar de regals obtinguts amb la preestrena  de Jumanji2, el carter reial portarà al centre Educatiu Montilivi de Girona, i al Casal dels Infants i a La Casita de Salt. A més, hi haurà un taller de boles de Nadal al Kids Club que després es podran portar a les residències d’avis que col·laboren en la campanya.

Durant la campanya de Nadal també hi el tradicional Tió del 4 al 23 de desembre ( de les 17:30h a les 19:30h) i el 24 de desembre ( de les 11:30h a les 13:30h). Es podran portar cartes als carters reials.

A tots els participants se’ls obsequia amb una samarreta de la campanya. El desenvolupament de L’Espai del Temps es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com/ i s’hi pot participar explicant l’experiència com a voluntari amb l’etiqueta #jodonoelmeutemps.

La setena campanya solidària

Amb aquesta campanya de Nadal l’Espai Gironès vol insistir en la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten. Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l’exclusió social;  a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot