L’Institut Català de la Salut fa una jornada de portes obertes per atraure residents per especialitzar-se al Trueta i als centres d’atenció primària

Els centres de salut de l’ICS a Girona acullen un total de 55 residents: 30 a l’Hospital i 25 a l’atenció primària

El Trueta ha iniciat els tràmits per acreditar els serveis d’urologia, oftalmologia i cirurgia vascular per impartir formació especialitzada, mentre que a l’atenció primària s’ha sol·licitat acreditar sis CAP més per acollir MIR

La sala d’actes de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha acollit avui  al matí la Jornada de Portes Obertes adreçada a futurs residents interessats a fer l’especialització en algun dels centres que gestiona l’ICS a Girona, ja sigui al mateix Hospital Trueta o als equips d’atenció primària acreditats per impartir docència especialitzada. Aquest acte, el sisè que s’organitza, té per objectiu explicar als futurs metges, farmacèutics, infermers pediàtrics, llevadores i infermers d’atenció familiar i comunitària com els acollirà l’Hospital o l’atenció primària i quin és el pla formatiu de les diferents especialitats.

Després d’una introducció a càrrec dels responsables de docència primària i de l’Hospital, de medicina i d’infermeria, els assistents han tingut l’ocasió de compartir les seves inquietuds i plantejar preguntes als residents actuals. També se’ls ha fet una visita guiada pels serveis de l’Hospital, segons les seves preferències. Han participat a la Jornada 127 futurs residents.

El Trueta té 23 serveis acreditats per impartir docència, dels quals 19 ofereixen plaça aquest any. En total, s’hi podran acollir  26 metges interns residents (MIR), 1 farmacèutic intern resident (FIR), 2 llevadores internes residents (LLIR) i 1 infermeres interna resident (IIR) que s’especialitzarà en pediatria.

Pel que fa a la formació d’atenció familiar i comunitària, s’ofereixen 21 places de MIR i 4 places d’IIR. La formació a l’atenció primària s’imparteix en els equips acreditats per fer docència, que són Canet, Salt, Sarrià, Can Gibert del Pla-Girona, Montilivi-Vilaroja – Girona i Taialà – Girona, a més dels hospitals Trueta, Santa Caterina, Figueres, Palamós i Calella. La infermeria familiar i comunitària es fa als EAP de Can Gibert del Pla i Taialà.

La docència, juntament amb l’assistència i la recerca, és un dels tres àmbits d’activitat de la Gerència Territorial Girona, i la voluntat és continuar apostant per millorar-la. En aquest sentit, l’Hospital Trueta ha iniciat la tramitació de l’acreditació de tres noves especialitats (urologia, oftalmologia i cirurgia vascular) i ha incrementat la possibilitat de tenir més residents per a les especialitats de neurologia, farmàcia, pediatria i ginecologia.

Pel que fa a l’atenció primària, s’ha iniciat la tramitació de l’acreditació de sis nous centres docents per poder acollir residents de medicina i infermeria familiar i comunitària: Santa Clara de Girona, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Figueres, Blanes i Tordera. També s’estan fent tràmits per tal que els centres de Santa Clara i Montilivi de Girona, a més dels de Salt i Sarrià, puguin formar infermeres de familiar i comunitària.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí