Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

L’IAS implanta Silicon, per gestionar la farmàcia hospitalària

L’IAS implanta Silicon, el nou sistema electrònic de gestió integral de la farmàcia hospitalària

Permet millorar l’eficiència i la seguretat en la prescripció dels medicaments i unifica la metodologia i eines de treball dels professionals dels hospitals Santa Caterina i Dr. Josep Trueta

La seva implantació ha comportat la formació de més de 500 professionals de totes les línies assistencials de l’IAS

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha posat en marxa el sistema electrònic de gestió de farmàcia Silicon, un programa que integra els processos de subministre, magatzematge, i distribució dels medicaments de manera integrada amb el sistema de gestió econòmica i financera de l’IAS basat en SAP, així com la gestió dels processos de prescripció, validació i administració electrònica de medicaments. Aquest nou sistema permet millorar l’eficiència i la seguretat en l’ús dels medicaments i optimitzar els circuits de distribució i el seu accés, a més d’oferir un suport a tot el procés farmacoterapèutic del pacient, a través de la informació en temps real que ofereix al professional. Silicon és el mateix sistema de gestió farmacèutica de l’Institut Català de la Salut, de manera que la seva implantació a l’IAS permet des d’ara la unificació de la metodologia i les eines de treball a l’abast dels professionals de l’Hospital Santa Caterina i Dr. Josep Trueta.

La implantació de Silicon, que s’ha dut a terme al llarg de quatre mesos, ha comportat la formació de més de 500 professionals, tant del col·lectiu metge com infermeria i de tots els àmbits assistencials: atenció especialitzada, salut mental, sociosanitària i atenció primària. El sistema es va posar en funcionament el 8 juny i la seva posada en marxa, després d’una primera fase de manteniment i revisió, ja està consolidada. El procés de transformació de l’antic sistema de gestió de farmàcia (SAVAC) a l’entorn SAP (SILICON) ha suposat la revisió i actualització de 1.500 fitxes de medicaments. L’any 2017, el Servei de Farmàcia de l’IAS va subministrar 681.287 unitats de medicaments en l’entorn hospitalari i va fer 15.147 dispensacions en pacients ambulatoris i per a la investigació clínica.

El Servei de Farmàcia de l’IAS és un servei clínic integrat dins l’estructura hospitalària del Santa Caterina. En el marc de l’aliança estratègica de l’IAS amb l’ICS Girona, Farmàcia és un dels serveis integrats orgànica, funcional i jeràrquicament, sota una única direcció clínica.

La implantació del nou programa Silicon és un pas més en la gestió  i integració dels sistemes d’informació de l’IAS per a totes les línies assistencials que ofereix i la seva estandardització amb els sistemes d’informació emprats per l’ICS Girona. L’any 2013 es va posar en marxa el sistema d’informació assistencial e-CAP als centres d’atenció primària gestionats per l’IAS. Al 2014, es va posar en funcionament el nou sistema SAP Argos per a la gestió de la informació clínica dels pacients a tots els seus centres, de manera que els professionals d’ambdues institucions poden accedir de forma segura a la història clínica electrònica i única dels pacients, amb el conjunt de la informació associada a tots els processos diagnòstics i terapèutics de la seva història de salut. En aquests moments, l’IAS ja està treballant en el desenvolupament del Centricity Critical Care, el sistema informàtic específic de gestió clínica dels pacients crítics, en previsió de la posada en marxa de la futura unitat de cures intensives de l’Hospital Santa Caterina.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot