Dimecres, abril 17, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Posicionament del psc salt respecte nou trueta

El PSC de Salt defensa que els criteris d’ubicació del nou hospital Trueta han de ser tècnics i no polítics, i que Salt, en aquest sentit pot ser una bona opció

Fa ja uns quants dies, l’alcaldessa de Girona ha fet declaracions pressionant al govern de la Generalitat perquè el nou Hospital Trueta es faci de forma urgent i s’ubiqui a Girona.

En aquestes declaracions assenyala que s’ha d’ubicar a Girona en comptes de Salt perquè “Cap ciutadà entendria que Girona fos l’única capital sense un hospital de referencia”, i que seria “inacceptable”

En opinió del grup municipal del PSC de Salt, aquestes declaracions es desmereixen per si mateixes. No hi ha cap llei i tampoc està escrit enlloc que sigui obligatori situar el nou hospital Trueta al terme municipal de Girona o bé fer-ho un carrer més a l’oest, en terme municipal de Salt. L’Hospital Santa Caterina està ubicat a Salt des de fa anys a plena satisfacció dels ciutadans, sense que hi hagi cap escarafall perquè s’hagi d’anar al metge a Salt.

Els ciutadans el que esperen és que es faci el nou hospital Trueta, que sigui ràpid i que tingui les condicions necessàries per fer una bona atenció sanitària. La seva ubicació, un carrer més amunt o més avall, no li importarà.

Salt i Girona formen part de la mateixa àrea urbana, sense límit de continuïtat i hom no sap si està a Salt o Girona si no fos pels cartells que assenyalen el terme municipal.

Des del PSC Salt fa temps que estem reclamant que la decisió sobre la ubicació del nou Trueta sigui una decisió tècnica i no política, pensant en les necessitats dels ciutadans i ciutadanes y del seu territori, y no en les aspiracions d’una alcaldessa o d’una capital. La decisió no es pot prendre per pressions polítiques, sino per criteris tècnics que indiquin el millor lloc on ubicar-ho. La capitalitat no és cap criteri tècnic, si en la mateixa trama urbana continua, a uns metres hi ha uns terrenys idonis, al costat d’un altre hospital en funcionament i que poden servir a aquesta finalitat. Aquests terrenys no es poden desestimar simplement perquè estan en un altre terme municipal. Els criteris doncs, han de ser tècnics i d’eficiència en la gestió dels diners públics. És necessari que una inversió tant important com aquesta, es prenguin amb criteris allunyats d’una visió girocèntrica i provinciana. En aquest sentit  s’hi estan manifestant també el Dr. Brugada en reunió de caps de servei de l’actual Trueta.

El grup municipal del PSC ha estat sempre molt prudent a la hora de mostrar-se partidari per la instal·lació del nou hospital Trueta a Salt, i sempre hem apostat per tal que manin els criteris tècnics sobre els criteris polítics, i en aquest sentit intuïm que Salt és un municipi candidat a la ubicació del nou Trueta. Hi ha terrenys al costat de l’actual Parc Hospitalari Martí i Julià, que poden ser idonis per la seva ubicació i poden generar sinèrgies entre ambdós equipaments sanitaris en el sentit de la millora de gestió dels diners públics. Darrerament al Parc Hospitalari s’hi ha instal·lat el laboratori clínic, i s’ha anunciat per enguany una inversió important per ubicar a l’Hospital Santa Caterina una UCI. En aquest sentit, amplis sectors de la professió mèdica i sanitària s’han manifestat en favor d’ubicar el nou hospital Trueta a Salt, al costat de l’actual parc hospitalari, per tal de generar sinèrgies que millorin l’eficiència dels diners públics destinats a la sanitat.

L’alcaldessa de Girona vol aprofitar la connexió personal amb el president de la Generalitat Carles Puigdemont (PdeCat) per impedir el que tot el mon mèdic i professional veu com a normal, que el Trueta es construeixi a Salt. En canvi el Conseller Comín (ERC) no té capacitat de decisió en el si del govern del que forma part.

D’altra banda, l’equip de govern saltenc (ERC + IpS) converteix la seva excessiva prudència en una manca de voluntat de defensar l’opció de Salt a la tribuna pública com una bona opció d’implantació del Nou Trueta. En aquest sentit demanem a l’equip de govern valentia i fermesa a l’hora de defensar una postura sobre l’ubicació del Nou Trueta que també defensen els professionals sanitaris com el Col·legi de Metges de Girona.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot