Dimarts, febrer 27, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Salt rehabilitarà la casa de l’artista Marta Font

L’herència cultural de l’artista Marta Font prendrà vida a Salt amb la rehabilitació de la seva casa per a artistes en residència

El llegat de Marta Font, artista saltenca traspassada a finals del 2012, es convertirà en un impuls per a la creació artística a Salt, gràcies a la transformació de la seva casa en un allotjament destinat als artistes que realitzin residències de creació a El Canal, Centre de Creació d’Arts Escèniques. La casa, situada al Barri Vell, va ser llegada al consistori de Salt amb la condició explícita de dedicar-la a usos culturals, desig que aquest any començarà a materialitzar-se.

La primera fase de la intervenció preveu la reforma de la segona planta de l’immoble, convertint-la en un espai de 132 m2 que podrà acollir fins a una desena d’artistes simultàniament. Aquesta actuació, amb un pressupost d’uns 185.000 euros, comptarà amb el suport financer de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Salt.

L’objectiu del projecte és doble: per una banda, complir amb el desig de Marta Font de donar un ús cultural a la seva propietat; per l’altra, crear un entorn propici per a la convivència i el treball creatiu dels artistes, fomentant així l’intercanvi i l’enriquiment mutu. A més, el projecte busca generar sinergies amb El Canal, establint un vincle entre els espais culturals del municipi i potenciant Salt com a referència en el món de les arts escèniques.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el director d’El Canal, Xavier Díaz, han destacat la importància d’aquesta iniciativa per fomentar l’ocupació artística i cultural a la ciutat, així com per oferir un espai que faciliti el desenvolupament professional dels creadors. Amb la previsió que les obres s’executin al llarg de l’any 2024, Salt es prepara per acollir nous talents i projectes que dinamitzin el seu teixit cultural i social, en línia amb l’esperit i la passió de Marta Font per l’art i la seva comunitat.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot