Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

Acord per al pressupost 2018 a Salt

Acord per al pressupost 2018 a Salt

L’equip de govern, ERC i IPS/CUP, arriben a un acord amb els tres regidors del PDeCAT

L’equip de govern de Salt, format per ERC i IPS/CUP, ha arribat a un acord amb el 3 regidors no adscrits del PDeCAT per a l’aprovació del pressupost 2018 de l’Ajuntament de Salt.  Des de l’equip de govern es valora molt positivament l’esforç fet pels tres regidors del PDeCAT que possibilita tirar endavant un pressupost superior als 25,6 milions d’euros, i que permetrà executar inversions i cobrir necessitats cabdals per al municipi.

L’acord pressupostari s’emmarca sobretot en tres grans eixos de treball.

En primer lloc es reforça el projecte Juguem, que actualment ja arriba a més de 500 joves del municipi, per poder-lo ampliar fins a  cobrir 4 places i 4 patis d’escola de forma continuada, una inversió important que suposa més recursos propis tot i la subvenció rebuda aquest any, reforçant una vegada més un projecte bàsic i necessari pel municipi i que s’ha convertit en una excel.lent eina de cohesió i educació.

En segon lloc es reforça l’àrea d’habitatge i s’incrementen els recursos humans per fer front a les necessitats de l’àrea. S’incrementaran les gestions amb propietaris d’habitatges buits per aconseguir més pisos per la borsa de lloguer de l’OLH i es treballarà per establir convenir amb els grans tenidors de pisos buits per donar sortida a les necessitats socials dels Saltencs, així com la contractació d’assessorament jurídic en matèria d’habitatge i es reforçaran les ajudes a les comunitats.

En tercer lloc, s’estableix un acord per realitzar inversions fins a 600.000€, una situació que no s’havia donat mai abans durant tota la legislatura degut a l’alt endeutament que arrossegava el consistori d’anteriors mandats. Recordem que l’any 2014 l’Ajuntament de Salt tenia un deute viu superior al 105% i que havia de seguir un pla de sanejament que impedia poder-se endeutar de nou per a realitzar noves inversions. Amb el tancament de l’any 2017 amb un deute viu del 64.95% (s´ha rebaixat aquest endeutament en un 40% durant aquests darrers 2 anys i mig) , si a això hi afegim un superàvit superior al milió d’euros i una capacitat d’estalvi positiva, s’obre de nou la possibilitat per a aquest consistori de tornar a fer inversions al municipi.

El pressupost 2018 que es presentarà al ple els propers dies estarà marcat per un increment de més d’un milió en despesa corrent, dels que pràcticament 400.000€ es destinaran als serveis públics per cobrir l’increment de despesa de la planta de tractaments d’escombraries i millores a la senyalització i mobilitat, increments de les remuneracions del personal (1% del 2017 i 1,5% del 2018), millores a les dotacions per parcs, jardins i medi ambient amb 60.000€ i millores a via pública,equipaments i mobiliari urbà amb més de 80.000€.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot