Dimarts, juny 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Continua l’Alerta de forts vents 🌬

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla VENTCAT per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de fortes ventades a qualsevol punt del país i especialment a tot el Pirineu i Prepirineu. Per la seva banda, el pla NEUCAT es rebaixa a prealerta perquè no s’esperen més nevades significatives avui, i per la reducció d’incidències.

INCIDÈNCIES NEUCAT 

Fins al moment, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 112 trucades relacionades amb el temporal de neu, de les quals 16 han estat des de la Cerdanya; 15 de la Val d’Aran i el Pallars Jussà; 12 des de l’Alt Urgell; 10 des del Berguedà i 9 de l’Alta Ribagorça. La majoria dels avisos han estat per incidències de trànsit. 

Segons han informat els diversos Consells Comarcals i el departament d’Educació al Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil, un total de 951 alumnes no han pogut anar avui a classe a causa de l’anul·lació del transport escolar per la nevada. 

Aquestes afectacions han estat a:

– Pallars Sobirà: 35 rutes anul·lades que han afectat 373 alumnes

– Berguedà: 19 rutes que han afectat 302 alumnes

– Pallars Jussà: 18 rutes amb 133 alumnes

РAlta Ribagor̤a: 7 rutes amb 138 alumnes

– Solsonès: 1 línia amb 5 alumnes 

A la resta de comarques no hi ha hagut afectacions.

El Servei Català de Trànsit ha informat de les següents afectacions viàries a les 11h: 22 vies afectades en total i 25 trams.

Per demarcacions:

LLEIDA (19 vies afectades) 21 trams per ús cadenes, 2 trams tallats.

❄C-28 i C142b: tancat el Port de la Bonaigua i l’accés al Pla de Beret

❄C-28 entre Vielha i Naut Aran i entre Alt Àneu i Esterri d’Àneu. ús cadenes obligatori

❄N-230: entre Vilaller i Vielha, *restringit el pas de camions articulats* i cadenes per a la resta de vehicles

❄N-260: *restringida la circulació a vehicles de 3a categoria* entre Soriguera i Ribera d’Urgellet i cadenes per la resta.

❄N-141 entre Bossòst i Eth Portilhon (França) ús obligatori cadenes

❄C-13 Sort – Esterri d’Àneu. ús obligatori cadenes GIRONA (1 via afectada): 1 amb neu/gel

❄GI-400 entre Das – Toses. Neu/gel a la calçada BARCELONA (2 vies afectades): 1 obligació ús cadenes i 1 tallada

❄BV-4243 a Castellar del Riu. Obligatori de cadenesBV-4024 entre Bagà i Coll de Pal. tallada 

Podeu consultar el detall de la informació viària al web d’incidències: http://cit.transit.gencat.cat/cit/AppJava/views/incidents.xhtml

INCIDÈNCIES VENTCAT

La previsió de l’SMC per avui dijous és de fortes ventades a tot el territori, especialment a la meitat nord de Catalunya i comarques del prelitoral de Barcelona. Les ratxes més fortes podran superar els 90 km/h, i el vent bufarà de component nord. A partir del migdia, el llindar d’avís se superarà sobretot a les cotes altes dels sectors avisats, tret de l’Empordà. Pel què fa a demà, el vent també serà de component Nord, i al Pirineu el llindar d’avís és probable que se superi sobretot a les cotes més altes. 

El telèfon d’emergències 112 han rebut 149 trucades a causa del vent des d’ahir i fins avui a les 11h del matí. Les trucades han estat principalment del Vallès Occidental (42); Barcelonès (38);  Baix Llobregat (28) i Alt Empordà (12), i sobretot per obstacles a la calçada, retirada de cobertes, arbres i tendals. 

Derivat d’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han atès 53 avisos relacionats amb el vent (des d’ahir a les 20.00 hores i fins a les 11.00h d’aquest matí). La majoria dels serveis es concentren a les comarques més properes a l’àrea metropolitana de Barcelona, especialment a la del Vallès Occidental, i han estat per retirar elements inestables de façanes o de la via pública. Pel moment, cap d’aquests ha estat greu. 

El Servei Català de Trànsit ha informat que està tallada la carretera BV-1485 a Sant Feliu de Codines per la caiguda d’un arbre a la via. 

PREALERTA PROCICAT ONATGE I ALLAUCAT

Protecció Civil manté la prealerta del pla PROCICAT per fort onatge avui sobretot a l’Alt i Baix Empordà, i amb menor intensitat al Baix Llobregat, Barcelonès, Baix Ebre i Montsià. 

A l’Alt i Baix Empordà el llindar d’avís se superarà sobretot al nord del cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà notable mar de fons de component nord i est, i hi haurà mar creuada al Delta de l’Ebre.

 El pla ALLAUCAT també està en prealerta per perill fort d’allaus (4 sobre 5) a l’Aran-Franja Nord Pallaresa.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot