Dissabte, desembre 2, 2023
spot_imgspot_img

La Última

l’escultura de la nena tornarà a la plaça del veïnat

L’Ajuntament de Salt ja té el pressupost per recuperar l’escultura “Adéu” de l’artista Anna Manel.la

L’escultura va ser trencada el passat 6 de Desembre

Un acte vandàlic trencava el passat 6 de desembre l’escultura coneguda com “Adéu” de Salt de l’artista Anna Manel.la, ubicada a la Plaça del Veïnat. Els agressors varen trencar-li les cames i la varen tirar al terra, provocant-li a més a més danys al coll, que va quedar greument debilitat.
L’Ajuntament de Salt va retirar immediatament l’escultura trencada i la va guardar al dipòsit municipal per a la seva conservació alhora que es retiraven els peus i la base de l’escultura, que encara estaven enganxats al terra de la plaça, per guardar-ho amb la resta.
A partir d’aquest moment des de l’àrea de cultura del consistori s’han iniciat tots els tràmits necessaris per a la seva restitució el més aviat possible, contactant amb l’artista qui s’ha ofert a fer un seguiment de la reparació. La peça “Adéu”, que fou realitzada per Foneria Barberí l’any 1997, va ser feta emprant la tècnica de cera perduda, una tècnica antiga i costosa a partir d’un motlle previ.  Una vegada contactada l’artista i analitzades les diferents possibilitats de restauració s’ha decidit procedir a la seva recuperació mitjançant la inserció d’un ànima metàl·lica d’acer des dels peus i uns tirants al coll que reforcin l’estructura i en garanteixin la solidesa, una feina complexa donada la petita dimensió de l’escultura.
Determinades les actuacions i validada la subjecció de l’escultura a la plaça, s’ha pogut sol.licitar el pressupost que puja a 992€ i que està previst permeti recuperar-la ben aviat a la seva ubicació, on està previst reforçar la fixació al subsòl per garantir-ne la solidesa.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot