Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

L’Arxiu Municipal de Salt enceta la campanya #arxiusaltperatothom

L’Arxiu Municipal de Salt enceta la campanya #arxiusaltperatothom per captar fons documentals de saltencs amb orígens de fora del país

L’Arxiu Municipal de Salt ha encetat la campanya #arxiusaltperatothom per captar fons documentals de saltencs amb orígens de fora del país, mitjançant la qual fan una crida a totes les persones saltenques nascudes fora del país o de pares vinguts de fora perquè aportin el seu granet de sorra amb forma de cessió de fotografies de celebracions familiars o festives que representin les diferents cultures , nacionalitats, religions i realitats saltenques.

L’Arxiu municipal de Salt conserva fons patrimonials, d’empreses, d’associacions i de particulars que han tingut a bé donar els seus documents i fotografies per tal que es preservin pel futur i estiguin disponibles pels investigadors. Són fons que representen el que era i és Salt des del segle XIII fins a l’actualitat.

No obstant això des de l’arxiu s’ha detectat una mancança de continguts que creuen que han de solucionar per poder representar i arribar a tota la societat saltenca actual: no tenen cap fons documental ni fotografies provinents de saltencs arribats de més enllà de les fronteres peninsulars.

No disposar d’aquests fons, que afecten a una part molt important de la població saltenca, pot ser un handicap negatiu i pot donar una visió distorsionada als investigadors futurs de la història de la vila.

Per aquest motiu s’ha engegat la campanya #ARXIUSALTPERATOTHOM! mitjançant la qual es fa una crida a totes les persones saltenques nascudes fora del país o de pares vinguts de fora perquè aportin el seu granet de sorra amb forma de cessió de fotografies de celebracions familiars o festives que representin les diferents cultures , nacionalitats, religions i realitats saltenques.

Aquesta campanya se suma a la campanya #ArxivemelMoment de l’Associació d’Arxivers i Gestors Documentals de Catalunya, a la qual l’Arxiu municipal de Salt també hi està adherit, i amb la que es demana la col·laboració ciutadania per a l’aportació de testimonis, que documentin i preservin evidències sobre el moviment social i polític que viu Catalunya. ​

Latest Posts

spot_img

un xic de tot