Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

La bonificació de la T-MES per estudiants fora de Salt puja al 50%

La bonificació de la targeta T-MES per a estudiants que van a centres educatius de fora de Salt s’apuja al 50%

El nou conveni subscrit entre l’Ajuntament de Salt i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona permet que s’apugi la bonificació de la targeta T-Mes del 40% fins al 50%. Aquesta bonificació per aquest títol de transport la poden sol·licitar els joves estudiants de Salt d’entre 16 i 25 anys que van a centres educatius fora del municipi. Amb aquest augment del descomptes i tenint en compte la bonificació també del 50% que és efectiva gràcies a administracions supramunicipals, el cost per als estudiants passarà a ser de 12,50 al mes i no pas de 15 euros, com era fins ara. 

Tots els estudiants que sol·licitin a partir d’aquesta setmana la bonificació ja gaudiran d’aquest augment de la bonificació. Els que tenen ja la targeta vigent per aquest curs acadèmic, ja gaudiran del nou preu encara més rebaixat de manera automàtica quan facin la recàrrega, que es fa de manera mensual. Cal tenir present que fins el proper dia 15 de febrer està oberta la segona convocatòria per sol·licitar la bonificació per aquest títol de transport adreçat a joves estudiants.  En la primera convocatòria, per sol·licitar aquesta bonificació i que es va fer entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre, es van tramitar unes 150 altes, i habitualment se n’acaben beneficiant uns 180 estudiants saltencs cada curs.  

Una altra novetat del nou conveni entre el consistori i l’ATM Girona és que per primer cop es permet que sol·licitin la bonificació els joves estudiants que es desplacin fins a la Zona 2 d’ATM Girona, que permet arribar fins a Bordils, Flaçà, Juià o Sant Jordi Desvalls, entre d’altres. Això farà que el títol per a dues zones passi a costar 18,75 euros al mes, un cop aplicats els descomptes d’altres administracions i el 50% de bonificació que assumeix el consistori saltenc.   

Aquesta bonificació s’afegeix així a l’oferta de descomptes municipals que ofereix el consistori per al foment del transport públic amb les línies interurbanes. Fa poques setmanes que es va obrir el termini perquè les persones amb un 65% de discapacitat reconeguda o més puguin sol·licitar la targeta al Centre de Recursos de la Gent Gran, que els permetrà disposar de 20 viatges gratuïts al mes. Les persones majors de 70 anys de Salt també poden sol·licitar la targeta per disposar de vint viatges mensuals a les línies L3, L4 i L9, que opera l’empresa TEiSA. L’Ajuntament de Salt disposa també, a l’Oficina de Promoció de la Ciutat d’un punt d’atenció on sol·licitar la T-16 d’ATM, targeta gratuïta per als infants des dels 4 anys i fins que en fan 16, amb la voluntat de promoure l’ús del transport públic des de ben petits. 

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, assenyala que “l’augment de la bonificació per als estudiants és un pas més del govern per facilitar la mobilitat dels nostres estudiants que es formen fora del municipi, per garantir que la mobilitat no serà cap trava per seguir els estudis que han triat”. A més, Viñas subratlla que “se suma a altres bonificacions per als saltencs i saltenques com és la gent gran o la nova bonificació que es pot sol·licitar per a les persones amb un grau de discapacitat del 65% o superior”. 

Fa pocs dies, amb dades de l’empresa TeiSA, es demostrava que el 2023 va ser un any de rècord per a les línies interurbanes L3, L4 i L9 que van acabar transportant 2,6 milions de viatgers durant l’any passat. Per això, la regidora de medi ambient, Mireia Valentí, posa en relleu “la importància de facilitar l’ús del transport públic per garantir un municipi i de retruc una àrea metropolitana més sostenible i donant alternatives als ciutadans perquè no hagin de fer ús del vehicle privat”. 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot