Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

L’Espai Gironès i el Gran Jonquera discriminats per les decisions adoptades pel Govern de Catalunya

El tancament de 155 dies dels centres comercials a Catalunya representa pèrdues acumulades del 60% de la facturació

L’Espai Gironès i Gran Joquera Outlet & Shopping han fet una roda de premsa conjunta  per reclamar el mateix tracte que a la resta de comerç

Les mesures del Govern posen en risc més de 15.000 llocs de treball a Catalunya 

El tancament dels centres comercials a Catalunya ja suma avui 155 dies acumulats de de l’inici de la Pandèmia de la Covid-19  (més del 50% dels dies hàbils en aquest període). Els centres comercials es reafirmen com a garantia de màxima seguretat en el context de la pandèmia i això produeix un greuge comparatiu ja que han estat tancats dos mesos més que les grans superfícies i tres mesos més que la resta de comerç. L’impacte econòmic per als centres comercials de Catalunya posa en risc més de 15.000 llocs de treball. 

El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, i el gerent de Gran Jonquera Outlet & Shopping, Nacho Bonet, han manifestat, en una roda de premsa conjunta a l’Espai Gironès, la seva gran preocupació, malestar i indignació per les decisions adoptades pel Govern de Catalunya que consideren “discriminatòries”. “No hi ha cap cas comparable a l’Estat espanyol ni arreu d’Europa”, han explicat. L’Espai Gironès i Gran Jonquera Outlet & Shoppig representa més de 200 comerciants, 1.400 llocs de treball directes i més de 5.000 llocs de treball indirectes. En total, més de 7.000 famílies. Des del darrer tancament del 7 de gener no han pogut tornar a obrir les portes. 

Cal tenir en compte que el 85% dels establiments dels centres comercials de Catalunya són botigues i franquícies petites i que el dany econòmic que està generant és molt gran, tant per als comerciants, com per els treballadors i per les empreses que en depenen: empreses proveïdores, petits fabricants, transportistes, empreses de neteja, de seguretat, de manteniment…  “El Govern ens havia assegurat, durant els contactes que hem mantingut les darreres setmanes, que podríem obrir el 22 de febrer i divendres passat al matí, es canvia de criteri i la consellera de Salut (que precisament era a Salt de visita) no va donar cap explicació. Pensem que tant sols com a ciutadans que paguem els nostres impostos tenir dret a que se’ns informi”, han destacat els gerents dels dos centres. 

Per evitar agreujar encara més la situació des del sector es demana a la Generalitat la immediata reobertura, ja que des del començament s’ha demostrat que els centres comercials són espais segurs i s’està fent un esforç econòmic enorme per implementar en tot moment les mesures de seguretat i sanitàries per poder fer una compra segura i sense cap risc. 

“El Govern de la Generalitat no té cap prova que demostri que per mantenir els centres comercials tancats la situació epidemiològica millora o empitjora, ja que les dades van fluctuant i queda clar que no són degudes als centres comercials, ja que han estat tancats tot aquest temps, en tot cas són degudes a una mala gestió per part del Govern”, ha indicat. “Hem demostrat abastament que som espais segurs i que la incidència del comerç és ínfima en la transmissió de la pandèmia, sobretot quan amb dades de Salut es demostra que el percentatge més important de transmissió es dona a les llars amb trobades privades. A més els comerços que estan als centres comercials han de seguir uns protocols molt estrictes i han complert escrupolosament amb totes les mesures establertes: aforament, mascaretes, gel, senyalització, ventilació, neteges extraordinàries, protocols estrictes d’actuació..”, han afegit. 

Els gerents de l’Espai Gironès i Gran Jonquera Outlet & Shopping també han recordat que “durant els pocs dies que s’ha pogut obrir els centres ningú s’ha molestat en venir a comprovar si es complien les mesures de seguretat als centres comercials de Catalunya, i això és una altra mostra de la pèssima gestió que es fa des de la Generalitat. El que caldria seria una col·laboració pública-privada i suport mutu per fer front a la situació i trobar les millors solucions possibles”. 

Finalment, els gerents han destacat que la relació amb els comerciants dels dos centres és més fluïda i transparent que mai. “En aquesta crisi hi vam entrar plegats amb els comerciants i ens en sortirem plegats també. Mirarem de prendre totes les mesures que faci falta dins de les possibilitats de cadascú”, han manifestat. 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot