Divendres, setembre 22, 2023
spot_imgspot_img

La Última

Presentació de la Festa Major de Salt

Un any més, Salt es prepara per la seva Festa Major, que es celebrarà entre el 20 i el 26 de juliol. Celebrarem la Independència i la cultura, però aquest any la Festa Major de Salt ve carregada de diverses novetats.

Celebrant la Independència i la cultura

Amb gran entusiasme que us informem que la Festa Major de Salt torna a enriquir les nostres vides amb música, trobades familiars i veïns i activitats per a totes les edats. Durant aquesta edició especial, a més a més, estarem commemorant el 40è aniversari de la recuperació de la independència de Salt. És un moment idoni per reviure la nostra història, compartir el nostre orgull i contribuir a l’esplendor d’aquesta ciutat tant estimada.

El programa d’enguany, resultat de la dedicació, el compromís i l’entusiasme d’incomptables individus, ofereix una àmplia varietat de propostes per a tots els gustos i edats. Ens omplim de gratitud cap a totes les entitats, establiments i personal municipal que han fet possible aquesta festa, així com a tots els que participeu. Gaudiu de la Festa Major i ompliu Salt de festa!

El Cartell de Festa Major

festa major de Salt 2023

Avui s’ha presentat el cartell de la festa major de Salt 2023. A estat dissenyat pel dibuixant i ilustrador català Jaume Gubianas on ha volgut representar tota la cultura saltenca de Festa Major.

Jaume Gunianas

El disseny del got de les barraques és obra de Pau Ventura, que ha tornat a guanyar per segon any consecutiu el concurs de gots de Barraques de la Festa Major de Salt.

El Pregoner

Aquest any el pregoner serà el periodista saltenc Jordi Grau. Serà el dijous 20 de juliol a les 21h, a la plaça de l’Ajuntament.

Un ventall d’activitats vibrants

Algunes de les activitats infantils s’han traslladat a la plaça Llibertat, amb l’objectiu de descentralitzar els actes i portar-los a diversos punts de la ciutat.

La festa s’allargarà durant diversos dies amb una gran varietat d’esdeveniments. Entre aquests hi haurà concerts, balls, festes de barri, tallers de cuina i escriptura, sessions de zumba, i molt més.

La tradicional jornada castellera es celebrarà el dissabte 22 de juliol per no coincidir amb les eleccions generals del diumenge. El mateix dissabte 22 també tindrem la jornada gegantera i el correfoc de matinada (ja diumenge).

Aquest any per les restriccions d’aigua no hi haurà la Festa de l’Escuma, però si el Ball del Pijama. Tampoc es farà la baixada amb caiac pel Ter.

Durant aquesta setmana, els veïns tindran l’oportunitat d’apreciar diferents estils de música, des dels ritmes brasilers de Dj Natderat fins als concerts de Miss Thunder & The Souldelics i altres bandes locals. Els amants de la dansa tindran l’oportunitat de gaudir d’una exhibició de l’Associació Cultural Zona Olé i un combat de corrandes en honor a Consol Bartrina.

Paraules de l’alcalde i la regidora de Cultura i Festes

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras, destaca que “estem davant d’una programació amb la qual consolidem els tradicionals actes amb els quals gaudim tots els saltencs i saltenques però també incorporem algunes novetats per encara potenciar més aquestes assenyalades jornades”

Per la seva banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, afegeix que “ho tenim tot a punt per compartir amb els veïns i veïnes una programació amb activitats dirigides a tothom i que, gràcies al suport i a la participació de les entitats i associacions de Salt, faran que la Festa Major torni a lluir com ens mereixem tots plegats. Jornades per compartir amb familiars, amics i, en definitiva, els nostres veïns i veïnes”. 

Destacant la cultura i la tradició catalana

La Festa Major no només és un moment de celebració, sinó també un homenatge a la nostra rica cultura i tradició. Les activitats inclouran una sessió de zumba, espectacles de sevillanes, un taller de cuina per als més petits, un taller d’escriptura de haikus i una desfilada de moda.

La sardana, dansa tradicional catalana, torna de nou a Salt. La Sardana també tindrà el seu moment amb la Cobla Rossinyolets amb unes sardanes de pregó a la plaça Lluís Companys, i el diumenge en el Memorial Emili Crous, sardanes a càrrec de la Bisbal Jove al passeig Ciutat de Girona.

Una comunitat unida en celebració

Els veïns de diferents carrers i barris tindran l’oportunitat de reunir-se per a sopars comunitaris, fortificant encara més els llaços que ens uneixen com a ciutadans de Salt.

Aquest any es faran més sopars de carrers. Es celebraran uns 25 sopars de carrers.

La Festa Major de Salt és un moment per celebrar junts, per gaudir de la música, de la dansa, dels sopars en comunitat i de totes les altres meravelloses activitats que s’han preparat.

Us desitgem una molt bona Festa Major!

L’agenda de la Festa Major de Salt

Latest Posts

spot_img

un xic de tot