Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Salt activa un paquet de mesures de suport als comerços i empreses

L’Ajuntament de Salt activa un paquet de mesures de suport al teixit comercial i empresarial

Suport a la venda online i entrega a domicili, bonificacions de taxes i un punt únic d’atenció i assessorament, eixos centrals del pla de reactivació que compta amb una línia habilitada de fins a 200.000€

Les accions són fruit de l’enquesta que s’ha dut a terme durant el darrer mes per escoltar les necessitats dels professionals.

Aquestes ‘iniciatives s’integren al Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i de l’Ocupació aprovat l’abril i que té l’objectiu d’incidir en la inserció laboral.

L’Ajuntament de Salt ha activat un paquet de mesures de suport al teixit empresarial i comercial del municipi que, a través d’una línia habilitada de fins a 200.000 €, té l’objectiu de fer front als efectes de la COVID-19. Les accions són fruit de l’enquesta que s’ha realitzat durant les darreres setmanes entre els comerços i empreses de la vila per tal d’escoltar i donar sortida a les necessitats dels professionals.

Un dels eixos centrals de les propostes és l’obertura d’un Punt Únic d’Atenció des de l’àrea de Promoció de la Ciutat on es prestarà un servei d’assessorament i informació a comerços i restauració, així com a persones emprenedores, PIMES i autònoms, a través del telèfon 972 24 91 91 (extensió 1247) i del correu electrònica promocioeconomica@salt.cat.

Un altre dels eixos centrals del pla de reactivació saltenc és la creació d’una plataforma global de venda online i entregaa domicili i, des del consistori, s’assumirà la posada en marxa de la xarxa de distribució. També està previst dissenyar una campanya de comunicació per tal de posar en valor l’oferta comercial de Salt i fomentar la compra de proximitat.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “el conjunt d’accions que ara posem en marxa s’afegeixen a les que ja estem impulsant des de fa dos mesos i que inclouen diversos àmbits”.

“Les mesures de reactivació econòmica són fruit del treball dels tècnics municipals i de les demandes que hem recollit amb l’enquesta que vam realitzar entre el teixit comercial i empresarial. D’altra banda, també continuem escoltant la resta de grups municipals amb representació a l’Ajuntament per anar incloent accions que proposen”, argumenta Viñas.

Zona blava i terrasses

Altres mesures que s’impulsaran són la gratuïtat de la zona blava durant 20 minuts per als clients del comerç local un cop l’estacionament de pagament  torni a estar operatiu i es permetrà a les terrasses que ampliïn la superfície que ocupen per tal adaptar-se als requisits que es requereixen en matèria de seguretat i higiene. Aquesta ampliació es permetrà sempre que sigui possible tècnicament i també es bonificarà la taxa fins al setembre.

Bonificacions impulsades

Pel que fa al capítol de bonificacions i taxes,les mesures inclouen la subvenció de l’IBI 2021 per a aquells propietaris que hagin ajudat als llogaters amb la condonació o rebaixa i, d’altra banda, les taxes pels serveis no prestats durant els mesos de confinament es bonificaran.

També s’impulsa la creació d’una borsa de locals per a l’obertura de nous negocis amb bonificacions per als propietaris que cedeixin el seu espai per formar part d’aquest nou servei.

El regidor de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament, Toni Vidal, afegeix que “apostem també per fomentar que tots els negocis implementin les mesures per adaptar els espais a les noves necessitats d’higiene i seguretat. En aquest sentit, donarem suport per cobrir aquest tipus de costos i atorgarem un certificat Covid Free als establiments que acreditin que compleixin amb els requisits que es demanen”.

Mesures integrades al Pla Estratègic 

El paquet de mesures per la reactivació econòmica s’integren al Pla de Desenvolupament Econòmic i de l’Ocupació aprovat a principis d’abril i que té l’objectiu d’incidir en la inserció laboral. 

Aquest document estratègic s’estructura en quatre línies estratègiques que són: la millora de l’ocupabilitat, inserció laboral i formació de les persones; suport al teixit empresarial i a l’emprenedoria, potenciant els sectors econòmics emergents i les activitats existents; consolidar la promoció econòmica de la vila, adequant-la a les necessitats de la vila; articular mecanismes de coordinació entre l’administració local i altres agents implicats.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot