Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

A Salt es faran servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Salt farà servir un sistema combinat de feromones de llop i una protecció electrificada per evitar les incursions dels senglars a les hortes. Des de la Regidoria d’Entorn Natural i  Medi Ambient de l’Ajuntament es vol protegir les hortes de la zona del carril bici que creua el municipi entre la vila i el riu Ter , a la zona nord de la població, de les reiterats danys que produeixen els senglars.

Seguint  la línia de treball de la regidoria d’implementar metodologies respectuoses amb l’entorn natural, s’ha encarregat un projecte que es basa en actuacions dirigides a la capacitat olfactiva dels senglars. S’utilitzaran dos sistemes d’exclusió basats en repel·lents físics (fil elèctric) i repel·lents biològics, de tipus olfactiu amb feromones de llop.

L’existència de les barreres es creu que s’escamparà entre els senglars, que son capaços de transmetre coneixements i experiències entre els individus del grup.

El projecte que constarà de diverses etapes consistirà en la instal·lació d’un sistema de repulsió elèctrica a tot el perímetre que delimita les hortes des del pont de l’Autopista fins al limit de la vila amb el riu Ter. Al llarg de tot el traçat s’aplicaran també senyals olfactives de reforç. Tot el procés serà monitoritzat i seguit per quantificar la freqüència d’incursions i el nombre individus.

El cost inicial del  projecte és de 3346€ i està previst dur-lo a terme abans de finals d’any.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot