Dissabte, juny 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

La UNED Girona inaugura l’exposició fotogràfica Hègira

La mostra vol ser un reflex del moviment migratori de milers de refugiats fins a les portes d’Europa

 El Centre Associat UNED Girona-Salt  acull, fins al 25 de maig, l’exposició “HÈGIRA. Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa”, del fotoperiodista figuerenc Joakim M. Vila. La mostra és un recull d’imatges fruit del viatge del fotògraf entre juny i desembre de 2016 retratant el moviment migratori de milers de refugiats. Aquesta recerca el va portar a immortalitzar el trajecte de persones a través de l’Irak, Kurdistan, Líban, Lesbos (amb l’organització Proactiva Open Arms), Grècia, Serbia-Hungria, Alemanya, França, Ceuta i Melilla.

 A través d’un centenar de retrats i escenes quotidianes, dins dels camps de refugiats i a les fronteres, Vila capta amb la màxima intensitat, en blanc i negre, els desigs i els temors de persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa i cerquen una vida millor a Europa.

 L’exposició “HÈGIRA. Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa” va poder ser visitada per primera vegada a la Sala d’exposicions de la Casa Empordà de Figueres. Posteriorment va ser exposada al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal de Girona. La seu de la UNED Girona a Salt l’acollirà fins al 25 de maig

 Joakim M. Vila (Figueres, 1974) és fotoperiodista, llicenciat en Antropologia i en Treball Social, postgraduat en Desenvolupament i cooperació internacional i ha dedicat els últims anys a documentar els conflictes humanitaris i ambientals arreu del món. Anteriorment va presentar a Figueres un documental centrat en els indígenes de l’Amazònia.

Latest Posts

spot_img

un xic de tot