Dijous, juliol 25, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

La Última

Canviem Salt proposa crear una app mòbil de seguretat ciutadana

Canviem Salt proposa crear una app mòbil de seguretat ciutadana.

  • El grup municipal veu amb bons ulls la proposta específica pels comerciants, igualment proposa crear una app mòbil per tota la ciutadania, inclosos els comerciants.
  • Aquesta aplicació pot ser útil per millorar la sensació de seguretat al municipi
  • L’app permet enviar incidències via text amb fotografies i geolocalització, a més de trucar a la Policia Local pressionant un botó.
  • “L’objectiu d’aquesta proposta és implicar a la ciutadania en aspectes com la seguretat i fomentar la relació amb l’administració” – Wilder Palacio

El grup municipal Canviem Salt considera que la proposta d’aplicació per comerciants és un bon pas per millorar la seguretat del municipi, però considera que s’ha d’oferir una aplicació al conjunt de la ciutadania. Per això proposen aquesta aplicació de seguretat ciutadana.

Mitjançant aquesta, qualsevol persona registrada prèviament pot enviar incidències importants, directament a la Policia Local; permet enviar incidències i reportar coses quotidianes com ara discussions/baralles, anomalia a la via pública, incivisme/vandalisme o problemes de transit, molèsties o propostes i suggeriments. També altres tan greus com animal perdut, incendis, agressió de gènere  o consum i venda de drogues.  

També permet realitzar denúncies pressionant un botó que es manté actiu en la pantalla, independentment del contingut obert i trucades ràpides d’emergència a la Policia Municipal, Mossos i al 112.

Altra avantatge d’aquesta App és que la Policia Local podrà enviar notificacions sobre temes d’interès  municipal com talls de carrers i la previsió de durada, horaris de les administracions per canvi de temporada, anuncis de dates especials com el dia del pregó o problemàtiques específiques de cada barri als usuaris registrats en la zona que correspon com tals de llum. D’altra banda, permet continguts interactius , com ara, conèixer els horaris de les farmàcies de guàrdia, primers auxilis, consells de ciutadania o ordenances municipals.

PREMI INNOVACIÓ 2016 [1]

S’ha de tenir en compte que aquesta app ha estat posada en marxa en set municipis de l’àrea de Barcelona, específicament L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Sant Just Desvern; on segons publicacions ha sigut molt efectiva amb més de 5.000 incidències registrades al 2015.

Segons exposen els desenvolupadors “ La versió 1.0 va ser la primera aplicació de seguretat ciutadana fabricada a Europa. Aquesta app és la primera experiència de cooperació en matèria de seguretat ciutadana per a dispositius smartphones desenvolupada a Europa.

Neix de la voluntat dels ciutadans, de l’acció política local i la unió dels territoris cap a una cooperació sense fronteres. El seu desenvolupament tècnic, la seva construcció estratègica concedeix prioritat a la solidaritat interterritorial de tots els pobles de la Unió(…)”[2]

En aquest sentit, l’agrupació Canviem Salt aposta per mesures com aquesta ja que donen noves respostes als problemes de sempre, donat que  fa servir formules innovadores que ens ajuden a augmentar la nostra sensació de seguretat.

PROPOSTA INTERTERRITORIAL

Una de les fortaleses que té aquesta aplicació és la possibilitat de crear una xarxa entre municipis que comparteixen realitats, problemàtiques i solucions donat la seva situació geogràfica. En el cas de la zona del gironès, el grup convida a la resta de municipis a sumar-s’hi en el desenvolupament d’una app que connecti als municipis i així tenir comarca segura que comparteixi de manera àgil informació relativa a seguretat ciutadana, fet que pot ajudar la feina dels i de les agents.

Us deixo els enllaços de l’aplicació:


[1] https://www.elperiodico.com/es/gava/20160303/premiada-app-seguridad-que-usa-policia-municipal-gava-4947916

[2] Nota treta de la mateixa aplicació mòbil

Grup municipal Canviem Salt 

Latest Posts

spot_img

un xic de tot