Salt engega un pla estratègic en economia social i solidària

El pla compta amb el suport de la Diputació i ha estat coproduït amb els agents socials i contempla 53 accions en 16 àmbits diferents

Amb l’objectiu de promoure, reforçar i consolidar l’economia social i solidària (ESS) l’Ajuntament de Salt -amb el suport de la Diputació- ha elaborat un pla d’acció que contempla 53 accions en 16 àmbits d’actuació. Aquest model socioeconòmic prioritza les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia amb la voluntat que esdevingui una palanca de creixement sostenible i inclusiva.

Els ambits d’actuació previstos al pla estratègic són la contractació pública responsable, cooperació interdepartamental, creació i transició empresarial, exploració d’àmbits i sectors potencials, finançament, finances ètiques, formació externa, formació interna, habitatge, intercooperació, marc fiscal, models de gestió cooperatius i comunitaris, món educatiu, referents municipals, sensibilització ciutadana i tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

Pel municipi de Salt ha representat també una excel·lent oportunitat per debatre i definir un model econòmic i un projecte de ciutat amb els agents implicats. En aquest sentit, es tracta d’un pla coproduït amb els agents socials i també ha comptat amb la participació dels treballadors de l’Ajuntament.

Els resultats de l’estudi recullen l’anàlisi i la diagnosi de l’ESS a Salt. Així mateix, es detecten els sectors econòmics potencials i es recullen les mesures, tot prioritzant algunes accions concretes amb més detall per a ser iniciades per l’Ajuntament ja en l’anualitat 2019.

L’Ajuntament de Salt és membre fundador de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, XMESS, associació de més de 30 municipis d’arreu de Catalunya units per promoure, reforçar i consolidar aquest model socioeconòmic alternatiu i transformador al territori. L’Ajuntament de Salt també és col·laborador de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines des de la seva creació l’any 2016.

FER UN COMENTARI

Si us plau, introdueixi el seu comentari!
Si us plau, introdueixi el seu nom aquí