Dilluns, abril 15, 2024
spot_imgspot_img

La Última

Arrenca la recollida de firmes per un Parc Hospitalari amb futur. El nou Trueta 📝

Parc Hospitalari de Girona: irrenunciable i inajornable

Avui a Change.org ha arrencat la recollida de firmes amb la carta presentada pels caps de servei, caps de secció, caps clínics i coordinadors mèdics dels Hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona a favor del Parc Hospitalari a Girona #NouTrueta  en el Sector de Girona Sud. Davant del Parc Hospitalari Martí i Julià. 

Perquè demanen firmes per la nova ubicació de l’hospital Josep Trueta?

La conselleria de Salut decidirà la ubicació del Nou Trueta en els propers tres mesos. I la ubicació és determinant per a que el nou Trueta pugui garantir la competitivitat i la qualitat assistencial.

Necessitem un Trueta potent que pugui donar sortida a les necessitats assistencials de la població gironina. Necessitem un Trueta potent que pugui atraure especialistes en casos complexes. Necessitem un Trueta potent per a que continui essent el pal de paller de la recerca i la formació graduada i especialitzada. Necessitem un Trueta potent en un gran Parc Hospitalari, com tenen tots els hospitals terciaris de Catalunya.

El Parc Hospitalari de Girona permetrà desenvolupar recerca capdavantera, oferir assistència pública de qualitat i formar les properes generacions d’investigadors i professionals de la salut.

Un projecte tan important no pot néixer en un espai sense capacitat per créixer. És per això que els caps de servei, caps de secció, caps clínics i coordinadors mèdics de l’actual Trueta i Santa Caterina signem i presentem aquesta carta al públic.

Us demanem el vostre suport. Feu-nos confiança. Si us plau signeu aquesta petició i feu difusió de la carta a través dels mitjans que tingueu disponibles.

Per un nou Trueta digne i ambiciós.

✒Web per Firmar ðŸ–Š

—————————————————

Manifest del personal mèdic que som caps de servei, caps de secció, caps clínics i coordinadors mèdics. (

Posicionament dels caps de servei, caps de secció, caps clínics i coordinadors mèdics dels Hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona

Davant les informacions i declaracions que han aparegut a la premsa en els darrers dies respecte l’emplaçament del nou hospital Dr. Josep Trueta, hospital de referència per a les comarques de Girona, els sotasignats, caps de servei, caps de secció, caps clínics i coordinadors mèdics dels hospitals Josep Trueta i Santa Caterina, fem el següent comunicat:

 •  El sistema públic de salut de les comarques de Girona necessita urgentment un nou hospital terciari. L’actual Hospital Josep Trueta ha quedat obsolet i petit, insuficient per a les necessitats assistencials d’una població d’uns 800.000 habitants.
 • La necessitat d’aquest nou hospital ofereix l’oportunitat de disposar d’un Parc Hospitalari 100% públic; un projecte de salut de qualitat, de lideratge en recerca biomèdica i de formació innovadora dels futurs professionals de la salut.
 • La integració física i funcional de l’actual Santa Caterina i Trueta en un únic Parc Hospitalari de Girona permetrà una suma de recursos que facilitarà definitivament fer un salt en el camí de la tecnificació i de la subespecialització i, per tant, en la capacitat d‘atraure talent per millorar la qualitat assistencial.
 • Aquest Parc Hospitalari donarà als seus ciutadans l’assistència d’excel·lència en el mateix territori i posicionarà el territori gironí en el mapa de la biomedicina avançada.
 • Veiem positiu que Girona, com a capital de la demarcació, vulgui conservar dins del seu terme municipal les noves instal·lacions, i pensem que això és compatible amb la idea d’un únic Parc Hospitalari situat a Girona Sud. Animem a les administracions implicades a buscar solucions.

Per aquestes raons els sotasignats:

 1. Apostem per un hospital terciari públic de màxim nivell que permeti augmentar la qualitat i l’activitat assistencial. L’Hospital Trueta és l’hospital de referència de les comarques de Girona i ha de tenir la capacitat per reduir significativament les llistes d’espera i eliminar l’externalització de proves i intervencions.
 2. Demanem la localització de les institucions biomèdiques en un únic espai, que permeti oferir serveis assistencials de primer nivell, recerca capdavantera i formació innovadora, graduada i especialitzada, en el camp de les Ciències de la Salut. Un projecte tan cabdal per a les properes generacions de metges, investigadors i docents no pot romandre disgregat en el territori.
 3. Rebutgem categòricament un Parc Hospitalari amb un Hospital Trueta més petit que l’actual, que comportarà la pèrdua de llocs de treball públics, i en una zona sense capacitat de creixement. Demanem per tant que es construeixi un Parc Hospitalari en un espai que pugui garantir-ne el seu futur creixement.
 4. Apostem per un projecte que incorpori els hospitals Santa Caterina i Josep Trueta, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), així com les facultats de Ciències de la Salut de la Universitat de Girona (Medicina, Infermeria i EUSES). Tots els hospitals públics terciaris de Catalunya disposen actualment d’un parc hospitalari que integren assistència, recerca i docència.
 5. Demanem que es potenciï l’Hospital Santa Caterina com a hospital comarcal i que es continuïn les aliances dels serveis assistencials dels dos hospitals (Josep Trueta i Santa Caterina), fins a incorporar tots els professionals de les especialitats dins un mateix equip en el nou Parc Hospitalari. L’aliança ha de permetre incorporar noves activitats assistencials i, per tant, créixer en tecnologia i en personal.
 6. Demanem que s’homogeneïtzin els marcs laborals de les dues institucions mèdiques,buscant l’estratègia més favorable per reduir la precarietat laboral dels diferents col·lectius de treballadors de la salut.
 7. Demanem que les societats dels professionals de la salut, i les societats civil, empresarial i política del territori ens facin confiança i costat en la nostra visió, i que ens ajudin a fer del Parc Hospitalari de Girona una realitat al més aviat possible.

La medicina ha canviat dràsticament en els darrers 30 anys. S’ha tecnificat i subespecialitzat i ben segur que continuarà per aquest camí en les properes dècades. També l’augment de la complexitat atesa i la integració de totes les institucions en un Parc Hospitalari comportaran un augment significatiu de l’oferta de treball d’alt valor afegit per la captació i retenció dels professionals de la salut, de la docència i de la investigació.

La construcció d’un nou hospital Trueta trigarà anys. La gran majoria dels sotasignats ja no estarem en actiu quan sigui una realitat, però pensem que tenim el deure d’expressar la nostra opinió respecte d’un projecte que pot determinar el paper que jugarà el nostre territori en la biomedicina del futur, per tal que sigui valorada per les institucions que hauran de prendre la decisió definitiva.

Creiem fermament que el Parc Hospitalari és una oportunitat única i irrepetible per desenvolupar al territori gironí un projecte biomèdic que permeti a les properes generacions encarar el futur assistencial, de la recerca i de la docència en ciències de la salut amb les màximes garanties de competitivitat i qualitat.

Més informació del Nou Trueta

Fil de Twitter de Ramon Brugada. Recomanat i documentat!

Latest Posts

spot_img

un xic de tot